Een tijdschrift vol Oosterhoutse ideeën en verhalen

Tijdschrift

(Persbericht door Suzanne de Bruin)

Het nieuwe Oosterhoutse magazine ‘Drie Tijdschrift’ ligt vanaf aanstaande woensdag in de winkel. Een kleurrijke verzameling van herkenbare illustraties, foto’s en persoonlijke verhalen, met allemaal één gemene deler: het getal drie.

De vier Oosterhoutse creatievelingen Pauline Klein Paste, Miranda van Bragt, Servaas Roelandse en Heidi Rombouts bladeren trots door hun blad dat net bij de drukker vandaan komt. ‘’We wilden echt een andere kant van Oosterhout laten zien’’, vertelt Klein Paste. Het tijdschrift is geïnspireerd op de ideeën van ruim 300 Oosterhouters. Die input kwam via de invulschriftjes die het team begin 2016 verspreidde. Daarin stonden opdrachten en vragen als ‘Welke ongelooflijke uitvinding hoop je dat er over drie jaar gedaan wordt?’ en ‘Welke drie plekken in Oosterhout geef jij drie sterren?’. In het Drie Tijdschrift staan illustraties van die Oosterhoutse hotspots en de meest bijzondere uitvindingen die werden bedacht.

In 2014 kwam Miranda van Bragt drie op het spoor dankzij de Heilige Driehoek: ‘’Ik wilde iets leuks verzinnen rondom de Heilige Driehoek maar wist dat veel mensen zouden afhaken op het woord ‘heilige’ ‘’, vertelt ze. Het getal drie bleek echter interessant genoeg en het idee voor Drie Tijdschrift was geboren. Drie jaar later is het tijdschrift af. ‘’We wilden iets moois maken en ervoor waken dat we het niet zouden afraffelen om een deadline te halen. Het gaat om kwaliteit’’, aldus Rombouts, ‘’De handgemaakte sfeer van de invulopdrachten moest terugkomen in het tijdschrift’’, vervolgt ze. Met het tijdschrift bieden ze ook een platform voor jong talent: ‘’We willen scholieren, studenten en net-afgestudeerden graag de kans geven hun werk te laten zien’’, vertelt Rombouts bevlogen. ‘’Het is leuk om te laten zien hoeveel Oosterhout op dat gebied in huis heeft’’, vult Roelandse aan.

Nu het tijdschrift af is, rijst de vraag of er een vervolg komt: ‘’Het smaak wel naar meer’’, bekent Klein Paste, ‘’Maar we willen zien hoe dit tijdschrift landt.’’ Drie laat het team echter niet los: ‘’We komen nog steeds zoveel bijzondere driedingen tegen, laatst hoorde ik dat een varken 3 maanden, 3 weken en 3 dagen zwanger is. Dat verzin je toch niet?’’ vertelt Roelandse lachend.
Drie Tijdschrift is voor 3 euro te koop bij de volgende verkooppunten: Bock, H19, VVV, het Verboden Rijk, Arti Design, Godefroy Naaimachines, Hugo, Viavia, Brownies & Downies en het Mgr. Frencken college.

Workshop indigo verven 14-15 oktober 2017

WORKSHOPINDIGO
Workshop indigo verven

In deze workshop, gaan we met de plantaardige kleurstof Indigo een biologisch verfbad maken. Je maakt proeflapjes en we doen wat kleine experimenten met verschillende afbind technieken. Hierdoor kun je op een snelle manier allerlei patronen in je stof verven. Daarna gaan we aan de slag in het groot en ga je met een hand geverfde shawl naar huis

Zaterdag 14 oktober of zondag 15 oktober
Van 10:00 -16:00 uur
Kosten 90 euro p.p.p.d.
incl. lunch&materiaal

Locatie:
Stichting BOCK
Paterserf 10 Oosterhout

Aanmelden of meer informatie neem contact op met:
Pauline Klein Paste
06-41388171 of mail

 

365+1 Beeldbad

Beeldbad_Nieuws_2

365+1 Beeldbad

In Oosterhout vond 5 januari een beeldexplosie plaats. Ruim 400 bezoekers uit alle windstreken van de Benelux waren in het voormalig zwembad de Blikken van Stichting BOCK getuige van de spectaculaire opening van het 365+1 Beeldbad, de expositie waaraan 48 creatievelingen een jaar lang werkten en samen tot een kleine 18.000 kunstwerkjes in één tentoonstelling kwamen.

Eind 2015 ontstond het idee bij ons (Servaas Roelandse en Pauline Klein Paste) om met een aantal mensen een visueel dagboek te maken. Elke dag van 2016 een kunstwerkje op het formaat van een vloertegel of wandtegel van het zwembad. Na de oproep op Facebook om een zwembad te vullen met kunstwerken stroomden in mum van tijd tientallen aanmeldingen binnen.

Deelnemers voorzien van papier was de eerst stap, zodat iedereen individueel aan de slag kon. Door Kartonagefabriek Vermijs lieten ze karton snijden op de maat van de bodem- en wandtegel en verstuurden de papierpakketten naar 61 deelnemers.

Op Facebook werd er in een besloten groep werk gedeeld en zo hielden de deelnemers elkaar op de hoogte en motiveerden en stimuleerden ze elkaar om door te gaan.

We kozen ervoor om ons bezig gaan houden met de organisatie van dit omvangrijke project en om niet aan een dagboek te werken. Samenwerkingen ontstonden en zo werd het 365+1 Beeldbad een co-productie tussen H19 en BOCK. Eline Slingerland zorgde voor een prachtige promofilm en studenten van het Radius ontwierpen een unieke en nooit eerder vertoonde scheurkalender.

Alle visuele dagboeken kwamen tussen kerst en oud en nieuw naar het zwembad. Met vele vrijwilligers werd de vloer en de wanden volledig beplakt met kunstwerken. Op 5 januari werd het Beeldbad geopend. De muziek van de promofilm werd door René Welschen omgetoverd naar een bombastisch muziekstuk dat tijdens de opening aangevuld werd door een live drumact en lichtshow.

Het geheel leverde vele publiciteit op: in plaatselijke en meerdere regionale kranten, landelijke nieuwswebsites, een item bij Omroep Brabant TV en zelfs het NOS-journaal besteedde er aandacht aan. Een betere promo voor het evenement en (kunst en cultuur in) Oosterhout was niet te wensen.

Na de opening is het 365+1 Beeldbad drie weken te bezichtigen geweest. In totaal trok de expo meer dan 1000 bezoekers, in verschillende leeftijdscategorieën en vanuit heel Nederland.

Geslaagde Workshopdag Indigo verven in het zwembad

Indigo_1

indigo_2

4 juni was de eerste workshopdag van BOCK, in het bad. Deze dag werden er meerdere workshops aangeboden in verschillende disciplines.

Op de bodem ging een groepje enthousiastelingen aan de slag met het thema “Indigo”, gegeven door Studio P. Na een algemene introductie over de indigo kleurstof en de verschillende afbindtechnieken, is er gezamenlijk een verfbad gemaakt. Indigo kleurstof werkt op oxidatie en als het uit het verfbad komt is het groen, door zuurstof veranderd de kleur groen in indigoblauw.

Middels diverse afbindtechnieken is het mogelijk, diverse patronen en dessins te ontwerpen. Deze experimenten stonden de verdere dag op het programma. Reflectie, interactie en het uitwisselen van resultaten vond plaats tijdens een uitgebreide lunch en de afsluitende borrel.

Ook een keer meedoen met een Indigo-workshop van Studio P? Houdt de site in de gaten. De volgende workshop komt eraan, na de zomer! Voorkennis is niet nodig, iedereen kan deelnemen!

Benieuwd wat men vond van de workshop?

“Pauline is een vakvrouw en dat was meteen duidelijk; goed georganiseerde workshop, veel kennis van zaken, erg goede begeleiding en uitleg.
Dit alles in een zeer ontspannen sfeer. Wil je echt iets doen met –  en leren over textiel is een workshop bij Pauline een absolute aanrader.”
Sylvia van den Boogaard
Atelier Herscheppers

“Een creatieve workshop in een inspirerende omgeving. Je leert een indigo-verfbad maken en met de diverse technieken kan je allerlei motieven in stoffen maken met verrassende resultaten!”
M.V.

“Leuke, informatieve, workshop over het verven met indigo. Leren hoe je het verfbad maakt en vervolgens eerst met proeflapjes aan de slag. Zo heb ik een goed idee gekregen wat ik met mijn eindproduct, een sjaal, wilde doen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Dank je wel Pauline.”
Manja van der Veen

Studio-P neemt een duik in het diepe..

 

sjabloon_nieuws_452x390

Na maanden hard werken is studio-p voortaan gevestigd in 
voormalig zwembad de Blikken in Oosterhout. 
Samen met andere creatieve professionals van stichting BOCK, 
wordt er op deze unieke locatie (samen) gewerkt aan diverse 
projecten en is het daarnaast ook een zeer inspirerende 
ontmoetingsplaats.

Deze locatie geeft studio-p de mogelijkheid om, naast het ontwerpen, 
ook workshops te geven in verschillende technieken. Het komende jaar 
wordt hard gewerkt aan het realiseren van een mooi aanbod. 
Informatie hierover zal binnenkort te vinden zijn op deze website 
en de website van BOCK.

Kom 19 maart naar de open dag om deze bruisende en unieke plek te 
bekijken en beleven! En studio-p live te bewonderen!

Daarnaast nog even wat bock precise is.. van de bock site
Stichting BOCK is een verzamelnaam voor een aantal creatieve 
Oosterhoutse professionals. Zij werken allemaal vanuit hun 
eigen atelier of werkplaats in voormalig zwembad de Blikken. 
Daarnaast organiseren zij gezamenlijk sociale, maatschappelijke 
en artistieke happenings voor een breed publiek. Deze projecten 
vinden plaats in het zwembaddeel van de huidige locatie, in de 
stad Oosterhout en daarbuiten.

www.stichtingbock.com

 

FFF Den Hout Finalist Brabantse Dorpen Derby

fff_dorpen-Derby

fff_dorpen-Derby_2

Het Freemde Fogel Festival Den Hout is uit 92 inzendingen één van de negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby. De presentatie van alle finalisten werd gehouden op 30 mei in de leerfabriek in Oisterwijk. In 2012 ontwikkelde Studio-P het logo voor dit bijzondere festival en verzorgde voor deze gelegenheid de gezeefdrukte t-shirts.

Studio-P wens de organisatie van FFF: Nancy de Jong, Miranda van Bragt, Juul Langenberg, Madelon van Riel, Adriette van Dongen en Gert Jan van Geerenstein heel veel succes!

Freemde Fogel Festival:

In het midden van Den Hout ligt De Heuvel, een klein openbaar toegankelijk landgoed dat gezamenlijk bezit is van omwonenden. Dit jaar wordt Den Hout tweemaal (met een zomer- én wintereditie) omgetoverd tot het Freemde Fogel Paradijs. Onder de bomen van de Houtse Heuvel organiseren plaatselijke fanatieke Fogels het Freemde Fogel Festival met verschillende activiteiten. Het festival is bedoeld om talenten van inwoners, ondernemers, muzikanten en artiesten uit het dorp en uit de buurt een podium te bieden. Het Freemde Fogel Festival is bedoeld voor jong en oud.

Voor meer informatie over het festival: fffdenhout.nl

Van Zeef naar Druk

Poster_zeefdruk_1Poster_zeefdruk_2

In samenwerking met collega’s van de HKU heb ik een poster ontworpen en ontwikkeld die het proces van zeefdrukken op textiel inzichtelijk maakt. De poster is 4 meter lang en hangt in de zeefdrukwerkplaats voor textiel op de locatie Ina Boudier-Bakkerlaan 50, het gebouw van HKU Beeldende Kunst, HKU Media en HKU Design.

De poster is geïnspireerd op een stationskaart waarop de tien meest voorkomende textieltechnieken als een route zijn afgebeeld. Elke techniek heeft zijn eigen kleur en gaat langs de stations die nodig zijn om de techniek op de juiste manier uit te voeren. Aan het eind van de route hangen voorbeelden van de techniek.

Bij elke route (techniek) wordt nog een brochure ontwikkeld, waarin elke handeling duidelijk wordt beschreven, inclusief tips trucs, do’s en don’ts. Deze brochures dienen ter ondersteuning van de instructielessen die worden gegeven in de textielwerkplaats.

 

Posters langs de weg!

Ook dit jaar verzorgde Studio P het promotiemateriaal voor de Cultuurfabriek Oosterhout voor de kunstroute 2014 in Oosterhout en omliggende kerkdorpen.

Van  flyers, brochures, ballonen, buttons tot grote A0 posters in de mupi’s langs de weg (foto) Alles in de herkenbare stijl en uitstraling van de Cultuurfabriek Oosterhout.

Kijk voor meer promotiemateriaal in de portfolio van Studio P.

Studio-P verzorgd belettering op schaal

 

belettering

belettering_02©2014 Nanko Klein Paste-NKLElego@gmail.com

Al jaren bouwt Nanko Klein Paste (aka NKLE) zwaartransport vrachtwagens en hijskranen van LEGO. Deze modellen worden gemaakt op een schaal van ca. 1:16. Om de modellen de laatste finishing touch te geven, heeft Nanko Studio-P benaderd voor het beletteren van zijn modellen.

Voor de DAF XF 105.510  van de fa. Mammoet zijn zowel de logo’s als diverse (signaal)belijning op schaal en in de juiste kleuren gezet. Hierna zijn de logo’s en belijningen op een transparante of een dekkende drager geprint. De drager weekt eenvoudig los van he logo door deze in water te leggen. Hierna kan het logo of de belijning eenvoudig worden aangebracht op het model.

Door het aanbrengen van logo’s wordt uw schaalmodel levensecht!

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die we kunnen bieden?Neem gerust eens contact met ons op!

 

Zonnestralen

 

geboortetegel_detailgeboortetegel

 “May the long time sun shine upon you,
All love surround you,
And the pure light within you,
Guide your way on”

Studio P kreeg de opdracht om het bovenstaande versje vorm te geven in een persoonlijke en unieke geboortetegel, om cadeau te doen bij de geboorte van een meisje.

Geïnspireerd door het versje zijn de stralen van de zon vertaald in papierstroken: dunne diagonale lijnen in verschillende tinten geel.

Het versje wordt herhaald in een steeds kleiner wordende cirkel en door middel van zeefdruk op het papier gedrukt.

De stralen van de zon gaan over de passe-partout heen en het geheel wordt in een diepe lijst gezet zodat het 3D effect behouden blijft.

 

« Eerdere reacties

 
Back to top