Sluit
Naar boven

Drie tijdschrift

Drie tijdschrift

(Persbericht door Suzanne de Bruin)

Het nieuwe Oosterhoutse magazine ‘Drie Tijdschrift’ ligt vanaf aanstaande woensdag in de winkel. Een kleurrijke verzameling van herkenbare illustraties, foto’s en persoonlijke verhalen, met allemaal één gemene deler: het getal drie.

De vier Oosterhoutse creatievelingen Pauline Klein Paste, Miranda van Bragt, Servaas Roelandse en Heidi Rombouts bladeren trots door hun blad dat net bij de drukker vandaan komt. ‘’We wilden echt een andere kant van Oosterhout laten zien’’, vertelt Klein Paste. Het tijdschrift is geïnspireerd op de ideeën van ruim 300 Oosterhouters. Die input kwam via de invulschriftjes die het team begin 2016 verspreidde. Daarin stonden opdrachten en vragen als ‘Welke ongelooflijke uitvinding hoop je dat er over drie jaar gedaan wordt?’ en ‘Welke drie plekken in Oosterhout geef jij drie sterren?’. In het Drie Tijdschrift staan illustraties van die Oosterhoutse hotspots en de meest bijzondere uitvindingen die werden bedacht.

In 2014 kwam Miranda van Bragt drie op het spoor dankzij de Heilige Driehoek: ‘’Ik wilde iets leuks verzinnen rondom de Heilige Driehoek maar wist dat veel mensen zouden afhaken op het woord ‘heilige’ ‘’, vertelt ze. Het getal drie bleek echter interessant genoeg en het idee voor Drie Tijdschrift was geboren. Drie jaar later is het tijdschrift af. ‘’We wilden iets moois maken en ervoor waken dat we het niet zouden afraffelen om een deadline te halen. Het gaat om kwaliteit’’, aldus Rombouts, ‘’De handgemaakte sfeer van de invulopdrachten moest terugkomen in het tijdschrift’’, vervolgt ze. Met het tijdschrift bieden ze ook een platform voor jong talent: ‘’We willen scholieren, studenten en net-afgestudeerden graag de kans geven hun werk te laten zien’’, vertelt Rombouts bevlogen. ‘’Het is leuk om te laten zien hoeveel Oosterhout op dat gebied in huis heeft’’, vult Roelandse aan.

Nu het tijdschrift af is, rijst de vraag of er een vervolg komt: ‘’Het smaak wel naar meer’’, bekent Klein Paste, ‘’Maar we willen zien hoe dit tijdschrift landt.’’ Drie laat het team echter niet los: ‘’We komen nog steeds zoveel bijzondere driedingen tegen, laatst hoorde ik dat een varken 3 maanden, 3 weken en 3 dagen zwanger is. Dat verzin je toch niet?’’ vertelt Roelandse lachend.

Drie Tijdschrift is voor 3 euro te koop bij de volgende verkooppunten: Bock, H19, VVV, het Verboden Rijk, Arti Design, Godefroy Naaimachines, Hugo, Viavia, Brownies & Downies en het Mgr. Frencken college