Sluit
Naar boven

Geslaagde Workshopdag Indigo verven in het zwembad

Geslaagde Workshopdag Indigo verven in het zwembad

4 juni was de eerste workshopdag van BOCK, in het bad. Deze dag werden er meerdere workshops aangeboden in verschillende disciplines.

Op de bodem ging een groepje enthousiastelingen aan de slag met het thema “Indigo”, gegeven door Studio P. Na een algemene introductie over de indigo kleurstof en de verschillende afbindtechnieken, is er gezamenlijk een verfbad gemaakt. Indigo kleurstof werkt op oxidatie en als het uit het verfbad komt is het groen, door zuurstof veranderd de kleur groen in indigoblauw.

Middels diverse afbindtechnieken is het mogelijk, diverse patronen en dessins te ontwerpen. Deze experimenten stonden de verdere dag op het programma. Reflectie, interactie en het uitwisselen van resultaten vond plaats tijdens een uitgebreide lunch en de afsluitende borrel.

Ook een keer meedoen met een Indigo-workshop van Studio P? Houdt de site in de gaten. De volgende workshop komt eraan, na de zomer! Voorkennis is niet nodig, iedereen kan deelnemen!

Benieuwd wat men vond van de workshop?

“Pauline is een vakvrouw en dat was meteen duidelijk; goed georganiseerde workshop, veel kennis van zaken, erg goede begeleiding en uitleg. Dit alles in een zeer ontspannen sfeer. Wil je echt iets doen met –  en leren over textiel is een workshop bij Pauline een absolute aanrader.”

Sylvia van den Boogaard
Atelier Herscheppers

“Een creatieve workshop in een inspirerende omgeving. Je leert een indigo-verfbad maken en met de diverse technieken kan je allerlei motieven in stoffen maken met verrassende resultaten!”

M.V.

“Leuke, informatieve, workshop over het verven met indigo. Leren hoe je het verfbad maakt en vervolgens eerst met proeflapjes aan de slag. Zo heb ik een goed idee gekregen wat ik met mijn eindproduct, een sjaal, wilde doen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Dank je wel Pauline.”

Manja van der Veen