Sluit
Naar boven

Knipillustraties

Knipillustraties

Nieuw in mijn portfolio: Knipillustraties

Alles wat je aandacht geeft groeit, daar ben ik al heel lang van overtuigd. Maar je hebt niet altijd de tijd om die aandacht te geven. De coronaperiode gaf mij de ruimte om meer onderzoek te doen en te experimenteren met mijn knipillustraties. Dat leverde zulke interessante resultaten en opdrachten op, dat ik heb besloten knipillustraties als nieuw onderdeel aan mijn portfolio toe te voegen. Neem zeker een kijkje in mijn portfolio als je nieuwsgierig bent naar wat ik zoal heb gemaakt!

Op het verkeerde been
Knippen is altijd al het startpunt van mijn ontwerpen. Maar tot nu waren mijn illustraties altijd in 2D, plat dus. Een tijdje geleden kwam ik tot de conclusie dat ik mij verder wil ontwikkelen op het gebied van geknipte illustraties. Samen met mijn collega Servaas Roelandse heb ik daarom geëxperimenteerd met het verwerken van 3D-elementen in mijn 2D-illustraties. Een opgerold yogamatje of een rond nagellakpotje brengen het beeld tot leven en zetten de kijker even op het verkeerde been. Zo kom je tot heel interessante illustraties die de aandacht langer vasthouden. Zulke toevoegingen vragen ook iets nieuws van mij waar ik graag nog meer ervaring in op zou willen doen.

Essentie
Ook heb ik me toegelegd op het knippen van portretten. De meeste van mijn knipillustraties zijn beelden van de achterkant of en profil. Voor het eerst heb ik de essentie van een gezicht weten te vangen in knipwerk door het gevoel te laten spreken. Daarnaast illustreerde ik een tekst van Toon van Tellegen waarmee ik mijn beeldentaal leerde te vergroten en de veelzijdigheid van het knippen onderzocht.

Mooie opdrachten
Ik vond het best spannend om met deze nieuwe vormen te experimenteren maar door het gewoon te proberen, heb ik dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik het kon. Bovendien werd mijn harde werk al snel beloond met leuke nieuwe klussen! Voor uitvaartcentrum Zuylen ontwierp ik posters en displays om de noodzakelijke coronaregels weer te geven op een zachte manier. De emotie in mijn knipsels sprak hen aan en ik ben heel blij dat ik deze mooie opdracht heb mogen uitvoeren. In dezelfde periode werkte ik samen met mijn collega’s Juul Langenberg en Heidi Rombouts aan ‘Het Grote Oosterhoutse Wij Blijven Thuis Vakantieboek’. Voor dit boek heb ik ook weer volop mogen knippen!  Zo zie je maar, alles wat je aandacht geeft groeit.