Sluit
Naar boven
Image Alt

Over mij

Ik weet nog goed hoe graag ik als klein meisje naar mijn moeder keek wanneer ze achter haar naaimachine zat. Het bleef voor mij wonderlijk hoe ze dat toch allemaal zo kon maken. Zelf was ik ook al graag met mijn handen bezig en later volgde ik dan ook de opleiding Mode en Techniek in Breda. Toen ik daar mijn diploma behaald had, wilde ik graag verder studeren. Op de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag verloor ik mijn hart aan textiel. De structuur, textuur en dessins; voor mij is het een eindeloze bron van inspiratie. Het begint allemaal met een vezel, een draad. Dat is de essentie en van daaruit werk je verder. In de tijd dat ik werkzaam was in de textielindustrie, zat er altijd al een grafische hand in de dessins die ik ontwierp met strakke vormen en lijnenspel. Steeds vaker vertaalde zich dat naar opdrachten in de grafische vormgeving. In 2010 startte ik mijn ontwerpstudio Studio P.

Het opbouwen vanuit de basis is iets wat ook in mijn werk als grafisch vormgever terugkomt. In tegenstelling tot veel andere ontwerpers teken ik niet, maar gebruik ik liever mijn schaar. Het papier is mijn startpunt en al knippend kom ik tot vormen die ik verwerk in bijvoorbeeld logo’s en huisstijlen. Ik houd van ambacht en eigenheid, en geloof in de kunst van het weglaten. Met zo min mogelijk zoveel mogelijk zeggen. Zo kom je tot een krachtige beeld.

Met mijn ontwerpen wil ik jouw verhaal vertellen. Waar gaat het nu echt om? Om daar achter te komen gaan we samen op onderzoek uit. Daarbij help ik je ook graag verder in je conceptontwikkeling. Ik houd je een spiegel voor om helder voor ogen te krijgen waar je voor staat en wat je uit wil stralen. Want juist die zoektocht naar de kern maakt mijn werk zo leuk. Het is een organisch proces dat we samen doormaken. Dat maakt elk ontwerp heel persoonlijk en authentiek. Ik vind het geweldig wanneer iemand zich echt in mijn ontwerp herkent. Zodat je wanneer je iemand je visitekaartje geeft, je eigenlijk ook een stukje van jezelf laat zien.

Tot slot nog een paar feitjes over mij: Mijn naam is Pauline Klein Paste, ik ben geboren in 1980, woon in het Brabantse Drimmelen en ben gek op wandelen in het bos en de kleine dingen in het leven.

Over Studio P

Mijn werkwijze