Sluit
Naar boven
Image Alt

Het meisje in de glazen kist

Het meisje in de glazen kist

Bij Zuylen uitvaartverzorging denken ze letterlijk “out of the box”. Een goed voorbeeld hiervan is een glazen kist die tijdens de open dagen tentoongesteld wordt. De glazen kist kwam regelmatig ter sprake; de uitdaging om iets in de glazen kist te leggen dat niet té confronterend was.

Dit gegeven wekte mijn interesse. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het mogelijk is om een beeld neer te zetten dat juist heel sereen, rustig en vredig kan zijn. Bewust van het feit dat de keuzes voor de vorm en het materiaal hier cruciaal zijn.

In mijn hoofd zag ik het beeld al voor me en vroeg me af wat er zou gebeuren als ik een knipsel, dat altijd plat op tafel ligt, rechtop zou zetten. Mijn knipsels worden opgebouwd in lagen en door die uit elkaar te plaatsen ontstaat ruimte en lucht in het werk.

Meteen dacht ik in hout, dit materiaal heeft een connectie met papier. Daarnaast is het stevig genoeg om te blijven staan. Een hele fijne mogelijkheid om met mijn zeer gewaardeerde collega/ vriendin samen te gaan werken.

Paula Ackermann heeft de uitvoering op zich genomen en de vertaling gemaakt van mijn schets naar het eindresultaat. Tijdens het hele proces hebben we geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de eigenschappen het knipsel te blijven. Alles viel samen op het moment dat we het meisje in de glazen kist legde.

Info

Datum: