Sluit
Naar boven
Image Alt

Boek Slotjes Oost

Slotjes_oost
Slotjes_oost_team

Boek Slotjes Oost

Naar aanleiding van het buurtproject Slotjes Oost in de gemeente Oosterhout kwam de vraag voor het vormgeven van een boek.  Er ontstond een samenwerkingen tussen verschillende ontwerpers. De portretten en gedichten over de bewoners zijn op een passende manier in dit boek weergegeven. Daarnaast is er ruimte geweest om achtergrond informatie over de wijk te plaatsen.

In dit project heb ik nauw samengewerkt met ontwerpster Heidi Rombouts. Zij was verantwoordelijk voor de vormgeving en ik voor concept en ontwikkeling van het boek.

Foto van het hele projectteam: (v.l.n.r)

Pauline Klein Paste (ontwerp/ontwikkeling)
Juul Langenberg (gedichten/initiatiefnemer)
Wilma Rekker (fotografie/initiatiefnemer)
Heidi Rombouts (grafische vormgever)

Susanne de Bruin (tekstschrijver) ontbreekt op de foto

Het boek is te koop bij VVV oosterhout en wordt aangebonden voor €10,-

De openluchtexpositie nog te bekijken tot 28 september 2019

Persbericht

Opening openluchtexpositie ‘Door de ogen van Oost’

22 juni tot 28 september fotoroute door Slotjes-Oost

De Vurhaai, wie wil daar nou wonen? Die vraag was het startpunt van het project ‘Door de ogen van Oost’. De Oosterhoutse documentairemaker Wilma Rekkers en community artist Juul Langenberg sloegen de handen ineen om aan de hand van foto’s en gedichten Oosterhout kennis te laten maken met de wijk en de bewoners van nu.

‘’We willen met dit zogenaamde ‘Community Art Project’ een beeld geven van de wijk en haar bewoners. Hierbij belichten we zowel het heden als het verleden’’, licht Langenberg toe, ‘’Het zijn persoonlijke portretten geworden met een positieve inslag vanuit ieder zijn eigen beleving. De wijk had vroeger, zoals we allemaal weten, een minder goed imago. Middels dit project willen we dat beeld graag veranderen en doorbreken. Binnen de wijk, maar ook onder alle andere inwoners van Oosterhout’’, vervolgt ze. ‘’Ik zoek als documentairemaker vaak verhalen op waarover men een oordeel zou kunnen hebben. Dit doe ik met het idealistische doel om mensen elkaar beter te laten begrijpen en op die manier wellicht zelfs met elkaar te verbinden. Zo is ook het project over ‘Slotjes Oost’ – de wijk waar ik zelf woon – ontstaan. Ik woon hier sinds oktober 2016’’, vult Rekkers aan.

Aan de hand van de openluchtexpositie vol portretten kan Oosterhout het huidige Slotjes-Oost leren kennen. De route wordt op 22 juni feestelijk geopend waarbij u van harte welkom bent. Inloop vanaf 13.30 uur, de opening start om 14:00 uur bij het Kastanjeperk. De expositie is daarna nog tot 28 september te zien.

Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Oosterhout.

Info

Categorie:

Datum: